Spring naar hoofd-inhoud

Wmo: toegang

Iedere gemeente is verplicht een enquête uit te zetten onder mensen met een maatwerkvoorziening via de Wmo. Deze vragen worden in alle gemeenten op dezelfde manier gesteld. Hieronder is te zien in hoeverre mensen hun weg weten wanneer ze een ondersteuningsvraag hebben. En in hoeverre zij vinden dat zij snel zijn geholpen met hun vraag. 

Alleen mensen met een recente maatwerkvoorziening via de Wmo kregen de vragenlijst. De ervaringen van mensen die geen maatwerkvoorziening kregen, zijn dus niet meegenomen. Bekijk ook het volledige rapport over de cliëntervaringen met Wmo-ondersteuning uit 201720182019 en 2020. In 2017 hield de gemeente daarnaast een aanvullend onderzoek onder mensen die contact hadden met het wijkteam over hun ervaringen.

Het merendeel van de inwoners die een beroep doen op de Wmo-toegang zijn tevreden over de snelheid van het opstarten van de hulp. Dit aantal is wel weer iets afgenomen en daarmee is de stijgende lijn van de afgelopen jaren omgebogen.

Het merendeel van de Almeerders is het (helemaal) eens met de stelling 'Ik wist waar ik moest zijn met mijn hulpvraag' in 2019. Dit percentage is gelijk aan het voorgaande jaar.

Laatst bijgewerkt: april 2020